Boraink

Haraszthy Borcsalád

~

Az alap – Haraszthy – borcsalád 2 tagja a Sir Irsai és a Rosé minden esetben reduktív technológiával készül. Könnyed, de jól strukturált borok. Közös jellemzőjük a primer aroma gazdagság és lendületesség. A Chardonnay, Öreghegy és Pinot Noir boraink tölgyfa hordós érlelést kapnak. Testesebb, komplexebb borok. Jellemzően 1,5-2 éves korukban kerülnek a fogyasztók elé. A Sauvignon Blanc egy átmenetet képez a két kategória között.

Sir Irsai 2017

Sir Irsai 2017

Sommelier

~

Magyar fajtákon alapuló illatos házasítás. Könnyű szerkezetű, jó ivású bor. Illatában az Irsai Olivér muskotályos és licsis jegyei uralkodnak bodzás jegyekkel kiegészülve. Ízében a Királyleányka virágos és szőlős aromái meghatározóak.

Chef

~

Ideális aperitif, de remek kíséroje avokádós, vagy gyümölcsös salátáknak.

Pinot Noir Rosé 2018

Pinot Noir Rosé 2018

Sommelier

~

Rosé borunkat minden évben teljes egészében Pinot Noirból készítjük. Ennek megfelelően a stílusra oly jellemző epres és málnás jegyek mellett illatában áfonyával találkozhatunk, míg kóstolva a gyümölcsös összképet vibráló savszerkezet kíséri.

Chef

~

Kiváló párosítás felvágottakkal, szalámikkal. A rosé remekül kiemeli a sós és umami ízeket.

Sauvignon Blanc 2017

Sauvignon Blanc 2017

Sommelier

~

Fűre, egresre és kiwire emlékeztető illatkép, melyet citrusok foglalnak keretbe. A korty élénkségét a közepes savérzet és az intenzív, az illatra rímelő aromavilág alkotja. Mentás fűszeresség egészíti ki a kompozíciót. Lecsengése gyümölcshangsúlyos, hosszan érződik.

Chef

~

Rukkola alapú salátákhoz, tenger gyümölcseihez ajánljuk, de készíthet hozzá roston sült csirkemellet is zöldfűszerekkel.

Chardonnay 2015

Chardonnay 2015

Sommelier

~

Intenzív illatú, elsősorban vaníliás és kókuszos jegyekkel csábító bor. Krémes, vajas jegyek uralják a kortyot. Diszkrét savszerkezet és aszalt gyümölcsös aromák teszik élvezetessé fogyasztását. Utóíze hosszan megmarad szánkban. A fahordós érlelésnek köszönhetően hosszan eltartható bor.

Chef

~

Kóstolja meg sertésszűzzel zöldborsmártásban. Akár sertés ételekhez, akár sült halakhoz kínálja, érdemes figyelni a pörkölési aromákra és trópusi ízjegyekre.

Öreghegy 2015

Öreghegy 2015

Sommelier

~

Borunkat az Öreghegy lankáin termesztett Chardonnay, Szürkebarát, Királyleányka és Zenit szőlőinkből készítettük. Minden évben ezzel a területtel zárjuk a szüretet, ezért az aromavilág szárított barackra, mazsolára és nektáros jegyekre épül. Nagy testű, krémes szerkezetű bor intenzív utóízzel.

Chef

~

Grillezett fehér húsú halakkal, szárnyas ételekkel ajánljuk fogyasztani.

Pinot Noir 2016

Pinot Noir 2016

Sommelier

~

Cseresznye piros szín. Illata elsősorban gyümölcsös, pörköléses jegyek mellett. Kóstolva a meggy és áfonya mellett csokoládé, dohány és a fahordós érlelés adta teltebb aromák fedezhetőek fel. Lecsengése közepesen hosszú, fűszeres.

Chef

~

Kóstolja meg pirított zöldségekkel és paradicsommal készített ételekhez, vagy húsos pitéhez, hideg pástétomokhoz.

Fantástico Borcsalád

~

Fantástico borcsaládunk borai csak a kiemelkedő évjáratban készülnek válogatott alapanyagból. Általában 3 éves korukra válnak fogyasztásra éretté.

Fantástico Chardonnay 2011

Fantástico Chardonnay 2011

Sommelier

~

Tömör, szépen kiegyensúlyozott bor, aranyló színnel, vastag testtel. Ízben a túlérett szőlő aromái keverednek a Chardonnay dinnyés-banános jegyeivel, kellemes fás árnyalattal kísérve. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-14 C°

Chef

~

Ajánljuk ízletes sertés-szűz mellé csakúgy, mint fácán ételek kísérőjeként. Kiválóan illik ezen felül még tengeri rákhoz, tintahalhoz és minden fehér tengeri halhoz.

Fantástico Malbec 2015

Fantástico Malbec 2015

Sommelier

~

Argentína lelke jelenik meg ebben a borban. A bor eredetiségével és vitalitásával hívja fel magára a figyelmet. A Malbec a Cabernet Sauvignon és a Merlot fajták legszebb tulajdonságait hordozza magában. Intenzív, mély ibolyaszín jellemzi. Izében a komoly,édes tanninok mellett felfedezhető a vanília, a bors, a száraz füge, a szilvalekvár és a fekete ribizli. Először egy erős fűszerességet majd csokoládés lecsengést figyelhetünk meg.

Chef

~

Fogyasztása minimun 30 perc dekantálást köventően, 18 – 20 C° -os fogyasztási hőmérsékleten javasolt. Kiválóan házasítható fűszeres vadételekhez vagy nehezebb steakekhez. De boldogan fogyasztható hidegebb napokon a kandalló mellet, konyvet olvasgatva.

Tantara & Palo Alto

~

A Haraszthy Pincészet két testvérpincészettel is rendelkezik az amerikai kontinensen. Az egyik a kiemelkedő minőségű Pinot Noir-jairól elhíresült Tantara pincészet Észak-Amerikában, Kaliforniában. A másik a dél-amerikai Malbec-termő argentín Palo Alto. Ez a hármasság írja le a legjobban a tulajdonos személyiségét. A tulajdonos nagy szerelme a bor, amikor Magyarországon járt 25 évvel ezelőtt, felismerte hazánk rendkívüli boros adottságait és azonnal ideköltözött, hogy pincészetet alapítson. Azóta ide köti felesége és 6 gyermekük is. Persze az argentin és kaliforniai borászattól sem tudott megválni, így látogatóink mindhárom pincészet borait élvezhetik Etyeken.

Tantara Syrah Ingeborg's Vineyard 2013

Tantara Syrah Ingeborg's Vineyard 2013

Sommelier

~

Santa Ynez Valley keleti részén található Ingeborg dűlőből származó bor. Sötét rubin szín jellemzi, némi cseresznyés reflex-szel. Ízében és illatában piros és fekete bogyós gyümölcsök jelennek
meg, földes, fehérborsos jegyek mellett.

Chef

~

Fűszeresen elkészített vörös húsokat ajánlunk mellé, például: Osso bucco polentával.

Tantara Cabernet Franc Mateo's Vineyard 2013

Tantara Cabernet Franc Mateo's Vineyard 2013

Sommelier

~

Szilva és szeder illatjegyek, vanília és csokoládés felhanggal. Sűrű, testes, kifejező Cabernet Franc, ízében lekvár és vanília jelenik meg.

Chef

~

Elsősorban marhából és bárányból készült ételekhez ajánljuk.

Tantara Bentrock Pinot Noir 2013

Tantara Bentrock Pinot Noir 2013

Sommelier

~

A szőlőt a Santa Rosa Hills-i terület legnyugatibb, legmagasabb minőségű dűlőjében szüreteltük. Testes Pinot Noir feketecseresznyés és szilvás jegyekkel, némi bőrös hatással, hosszú, száraz lecsengéssel.

Chef

~

Báránygerinc, vagy vaddisznó ételek mellé párosítva különleges gasztronómiai élményben lehet részünk.

Tantara – Santa Barbara, California

~

A Tantara pincészet 1997 óta elkötelezetten készíti a legkiválóbb Pinot Noirokat, Chardonnay-kat és Syrah-kat. A Santa Maria Völgyben (Santa Barbara megye) található pincészet dűlői nem kisebb nevű területeken találhatóak, mint a Dierberg, Solomon Hills, Sanford & Benedict, Rio Vista, Bien Nacido Talley Rincon, La Colline (Laetitia), Linday’s, Silacci, Pisoni, Garys’, Tondre és Brosseau. A minőség melletti elkötelezettség és a szigorú nyersanyag szelektálás következtében a pincészet termelési mennyisége igen alacsony.

Tantarawines.com

tantara-grape
stacked-oak-barrels
logo-tantara
pinot-noir-grapes
racking-barrels-at-tantara

Palo Alto – Mendoza, Argentina

~

Mendoza és a szőlőtermesztés iránti szenvedélyünkből született meg a családi üzemeltetésű Palo Alto pincészet. A mindössze néhány borfajtát előállító borászatunk igen nagy hangsúlyt fektet a minőségre és az argentín ízvilág kifejezésére.

Csak felső kategóriás borokat készítünk, melyekben a terroir jut fő szerephez.Természeti adottságaink úgy, mint a magas tengerszint feletti területek és igen jó minőségű alluviális talajaink predesztinálják borászatunkat céljaink elérésére.

Bodegapaloalto.com

pinot-noir-grapes

Sauvignon Blanc Reserve 2010

Pinot Noir Reserve 2008

Cabernet Sauvignon 2010

Palo Alto Malbec Oak 2010

Malbec Reserve 2007

Cabernet Sauvignon Reserve 2007

Találjuk meg egymást!

Etyek

H-2091 Etyek, Öreghegy 3108. hrsz.

GPS Koordináták: É: 47.43826 – K: 18.74042

Budapest

H-1036 Budapest, Perc u. 8.

Ruha Istvánné
Engedélyezés
+36 1 413 7350