Hírek

Taroltak boraink a Hegyközségi Borversenyen!

2019. április 16.

Múlt héten hirdették ki az Etyeki Hegyközségi Borverseny nyerteseit, pincészetünk kimagasló eredménnyel, 3 aranyéremmel zárta a versenyt.

És íme a nyertesek:
Haraszthy Chardonnay 2016  88 pont
Pinot Noir Rosé 2018  87,6 pont
Sauvignon Blanc 2017  87,6 pont

 

 

Szüreti jelentés 2018

2018. október 29.

Borászunk, Pázmányi Dániel összefoglalta az idei szürettel kapcsolatos fontos információkat. Fogadjátok szeretettel!

A 2018-as szüretet augusztus 2-án kezdtük az Irsai Olivér fajtával. A fajtát kizárólag az Etyek-Budai borvidéken a váli és etyeki területeinkről szüreteltük. A korai érés és a száraz, meleg idő miatt 6 nap alatt leszedtük a teljes mennyiséget.

Az évjáratra alapvetően a hosszú tenyészidő volt jellemző, a csapadékeloszlása viszonylag egyenletes volt és augusztusig nem voltak korábbi évekre jellemző hőhullámok. A hosszú mediterrán nyár és az augusztusi-szeptemberi csapadék éréskor hatalmasra hízlalta a fürtöket, ami nagy termésmennyiséget eredményezett. Augusztus végére az érés üteme lelassult és a középérésű fajták egészen szeptember második feléig szüretelhetőek maradtak.

A pezsgő alapborokat adó szőlőket (Pinot noir és Chardonnay) augusztus utolsó hetében lehetett szüretelni. Tanulva a 2017-es szüret rendkívül gyors érési tapasztalataiból, 2018-ban óvatosan és rendkívül flexibilesen kezeltük a szüreti időpontok kérdését. Több esetben fékezni kellett a szedési ütemen és tovább kint hagyni a szőlőt, hogy beérhessen.

Augusztus végén szedtük a Szürkebarátot és a Pinot noir rosé alapanyagát. A rosé alapanyag szedésénél tartottunk egy egyhetes szünetet. Érdemes volt termés-korlátozni, válogatni és várni egy hetet.

A Sauvignon blanc szedését is több ütemben szerveztük meg, a lassuló érés figyelembevételével, szeptember első, második és harmadik hetében is szedtünk Sauvignont.

A Pinot noir szedését Göböljáráson kezdtük és utána tértünk át a váli területekre. A szedés szeptember második és negyedik hete között zajlott.

A Királyleánykát korábbi tapasztalatok alapján elhalasztottuk a szüret második felére és szeptember 20-a körül szedtük.

A Chardonnay volt a legszebb minőségű alapanyag 2018-ban, egyértelműen nagy évjárat a Chardonnaynak, a szüretet szeptember második felében szerveztük több ütemben.

A saját szüreti kutatás-fejlesztés, kísérletek témakörben idén a Pinot noir áztatás-, erjesztéstechnológia spektrumának bővítésével, különös tekintettel a színanyagtartalom, színstabilizálás, komplex aromakarakter kialakításával foglalkoztunk.

Elérkezett a szezon vége éttermünkben

2018. október 05.

Kedves Vendégeink!

Cinnamon éttermünk az idei szezonra bezárja kapuit a nagyközönség előtt, hogy tavasszal megújúlva és megszépülve várhassuk vissza Önöket!

Kisebb csoportos borkóstolókra lovagtermünkben van lehetőség, további információért kérjük írjanak az info@hvp.hu email címre vagy hívják a +36-20-997-1289-es telefonszámot.

Reméljük, hogy minél előbb újra találkozunk!

Programok és nyitvatartás augusztus első felében

2018. július 30.

Kedves Vendégeink!

A következő két hétben az alábbi programokkal készülünk Önöknek az Amfiteátrumban:

Augusztus 3. - György Ádám zongoraest

Augusztus 10. - Lou Bega koncert

Augusztus 4., 5. és 11-én zárt körű rendezvények miatt Cinnamon éttermünk nem lesz nyitva, legközelebb augusztus 12-én(vasárnap) várjuk Önöket sok szeretettel és finom falatokkal. Foglalás ajánlott.

Közép-Európa legszebb Pinot Noir-ja a mi Rosénk!

2018. július 04.

Nemrég került megrendezésre a nemzetközi VinAgora borverseny, ahol minden évben megválasztják a különböző fajták legszebb képviselőit.

Idén hatalmas megtiszteltetés ért bennünket és Pinot Noir Rosénkat választották a legszebb fajtabornak. Köszönjük szépen az elismerést! Folytatjuk a munkát, hogy a fajta legszebb arcát mutathassa nálunk és ezzel öregbítse csodálatos kis borvidékünk hírnevét.

A termék elérhető a webshopban: http://hvp.hu/webshop/

Készülünk az új szezonra

2017. november 24.

Számos újdonsággal készülünk a jövő évre és kivételesen nem csak a borral kapcsolatban. A részletekkel hamarosan jelentkezünk, addig is olvassák el a HVG cikkét!

"Közös céget alapított az etyeki Haraszthy Pincészet Edvin Marton hegedűművésszel. Az Edvin Marton Etyeki Fesztivál Non-profit Kft. 3 millió forintos jegyzett tőkéjét fele-fele arányban összeadó tulajdonosok nyári show-műsor-sorozatot terveznek. A pincészet mögött már felépítettek egy amfiteátrumot, amely 2018. június közepétől augusztus végéig összesen tíz alkalommal fogadja majd a szórakozni vágyókat.

Két alkalommal a kft. névadó társtulajdonosa is fellép, aki nemcsak a szereplésre, hanem a műsorok szervezésére is vállalkozott. „Sikerült már egy neves londoni balettegyüttest és egy berlini cirkuszi produkciót is szerződtetni” – ad ízelítőt Coelho Ingeborg ügyvezető."

Sir Irsai akció október végéig!

2017. október 06.

2017-es Sir Irsaink már a tartályban pihen és várja, hogy a nagyközönség elé léphessen. Hogy addig is megkönnyítsük a várakozást a rajongóknak, arra gondoltunk, hogy leakciózzuk a nagytestvérét. Vásároljanak legalább két kartonnal kedvenc borukból és további 10% kedvezményt adunk!

Kuponkód: irsai2016

http://hvp.hu/webshop/

(Az ajánlat legalább két karton(12 palack) Sir Irsai 2016 vásárlása esetén érvényes október 31-ig webshopunkban és más termékre nem vonatkozik.)

Rövidített nyitvatartás pénteken

2017. augusztus 30.

Kedves Vendégeink!

Szeptember 1-én, pénteken, Cinnamon éttermünk konyhája 16 óráig tart nyitva, zárás 17 órakor. A kellemes ebéd után sok szeretettel várunk mindenkit 18 órától váli birtokunkon, a SZERETET szobor avatásán! Szombaton és vasárnap a szokásos nyitvatartás szerint(12:00-20:00) várjuk vendégeinket. Foglalás ajánlott.

A SZERETET megérkezett Válra!

2017. augusztus 28.

Az ukrán Alexander Milov monumentális műalkotása, a LOVE, Magyarországra érkezett.

A sokak által egyenesen lélegzetelállítónak nevezett, megkapó szobor két felnőttet ábrázol, akik háttal ülnek ugyan egymásnak, azonban a bennük élő gyerekek (akik sötétedés után feltűnően világítanak is) kinyújtják a kezeiket egymás felé.

A 16 méter hosszú és 10 méter magas szobor a 2015-ös Burning Man fesztiválon is a legjobb alkotások között szerepelt. A Nevadában 1986 óta megrendezett fesztiválon a művészi önkifejezés és a kreativitás legkülönlegesebb példái jelennek meg évről évre, így még figyelemreméltóbb a LOVE kiemelkedően sikeres fogadtatása.

A szobor avatása 2017. szeptember 1-jén lesz Válon, a Haraszthy Pincészet birtokán. A birtokközpont Válon, a Petőfi Sándor utca végén, a házakat elhagyva az emelkedő tetején található. Szeretettel várunk mindenkit!

CINNAMON ÉTTERMÜNK AUGUSZTUS 19-ÉN, SZOMBATON ZÁRVA TART!

2017. augusztus 17.

Kedves Vendégeink!

Cinnamon éttermünk augusztus 19-jén, szombaton, privát rendezvény miatt zárva tart. Sok szerettetel várjuk minden kedves vendégünket pénteken és vasárnap a szokásos nyitvatartási időben (12.00-20.00). Foglalás ajánlott!

Találjuk meg egymást!

Etyek

H-2091 Etyek, Öreghegy 3108. hrsz.

GPS Koordináták: É: 47.43826 – K: 18.74042

Budapest

H-1036 Budapest, Perc u. 8.

Ruha Istvánné
Engedélyezés
+36 1 413 7350