Hírek

DECEMBERTŐL VÁLTOZIK MATADOR ÉTTERMÜNK NYITVA TARTÁSA

2019. december 06.

TÁJÉKOZTATJUK KEDVES VENDÉGEINKET, HOGY DECEMBER 1-TŐL MATADOR ÉTTERMÜNK KIZÁRÓLAG ZÁRTKÖRŰ RENDEZVÉNYEK ESETÉN TART NYITVA!

A Matador étterem egyedülálló adottságainak köszönhetően exkluzív helyszín a karácsonyi vagy év végi események számára egyaránt!
Céges rendezvényekre ajánlatunkat az info@hvp.hu címen kérheted.

Várható nyitás: 2020. március 15.

Információ, ajánlatkérés:
info@hvp.hu
+36 20 997 1289

MATADOR ÉTTERMÜNK NYITVA TARTÁSA OKTÓBERTŐL MEGVÁLTOZOTT!

2019. október 10.

Kedves Vendégeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Matador éttermünk nyitva tartási ideje októbertől az alábbiak szerint módosul:

szombat - vasárnap: 12:00 - 20:00

Őszi nyitva tartási időnken is várjuk kedves vendégeinket!

Asztalfoglalás: www.hvp.hu/matadoretterem

Matador néven forradalmian megújult éttermünk

2019. május 24.

Az egykori Cinnamon étterem kívül-belül teljesen megújult, mostantól egész éves nyitva tartással Matador néven nyitja meg újra kapuit. Új névvel, fine diningos bisztróvonallal, de a megszokott steakhouse-ként hétvégi nyitva tartással várjuk vendégeinket. A korábbi, félig nyitott teraszos megoldás helyett vadonatúj étterem épült, amely építészetileg is egyedülálló. Látogatóink a nemzetközi konyha kiváló, friss alapanyagokból készülő izgalmas ízeit ismerhetik meg à la carte vagy egyedi borvacsora keretében.

A tulajdonos, az argentin származású, de Magyarországon és Kaliforniában is otthon levő Carlos Coelho örömmel definiálta újra az étterem koncepcióját is: “12 éve visszük ezt az éttermet már! Az elsődleges célunk nem az, hogy még szofisztikáltabb legyen a konyha, hanem az, hogy a vendégeink számára tökéletes, akár egész napos élményt kínáljunk a Haraszthy Pincészetben!”

 

Nemzetközi elismerést kaptak boraink!

2019. április 24.

Újabb siker érte borainkat! A Vinagora Nemzetközi Borversenyen 2017-es Pinot Noir borunk aranyérmet szerzett és a legjobb magyar fajtabor kategóriát is elnyerte, 2018-as Pinot Noir Rosé borunk pedig ezüstéremmel lett gazdagabb. Nagyon büszkék vagyunk Pázmányi Dániel főborászunkra és a teljes borász csapatunkra.


Taroltak boraink a Hegyközségi Borversenyen!

2019. április 16.

Múlt héten hirdették ki az Etyeki Hegyközségi Borverseny nyerteseit, pincészetünk kimagasló eredménnyel, 3 aranyéremmel zárta a versenyt.

És íme a nyertesek:
Haraszthy Chardonnay 2016  88 pont
Pinot Noir Rosé 2018  87,6 pont
Sauvignon Blanc 2017  87,6 pont

 

 

Szüreti jelentés 2018

2018. október 29.

Borászunk, Pázmányi Dániel összefoglalta az idei szürettel kapcsolatos fontos információkat. Fogadjátok szeretettel!

A 2018-as szüretet augusztus 2-án kezdtük az Irsai Olivér fajtával. A fajtát kizárólag az Etyek-Budai borvidéken a váli és etyeki területeinkről szüreteltük. A korai érés és a száraz, meleg idő miatt 6 nap alatt leszedtük a teljes mennyiséget.

Az évjáratra alapvetően a hosszú tenyészidő volt jellemző, a csapadékeloszlása viszonylag egyenletes volt és augusztusig nem voltak korábbi évekre jellemző hőhullámok. A hosszú mediterrán nyár és az augusztusi-szeptemberi csapadék éréskor hatalmasra hízlalta a fürtöket, ami nagy termésmennyiséget eredményezett. Augusztus végére az érés üteme lelassult és a középérésű fajták egészen szeptember második feléig szüretelhetőek maradtak.

A pezsgő alapborokat adó szőlőket (Pinot noir és Chardonnay) augusztus utolsó hetében lehetett szüretelni. Tanulva a 2017-es szüret rendkívül gyors érési tapasztalataiból, 2018-ban óvatosan és rendkívül flexibilesen kezeltük a szüreti időpontok kérdését. Több esetben fékezni kellett a szedési ütemen és tovább kint hagyni a szőlőt, hogy beérhessen.

Augusztus végén szedtük a Szürkebarátot és a Pinot noir rosé alapanyagát. A rosé alapanyag szedésénél tartottunk egy egyhetes szünetet. Érdemes volt termés-korlátozni, válogatni és várni egy hetet.

A Sauvignon blanc szedését is több ütemben szerveztük meg, a lassuló érés figyelembevételével, szeptember első, második és harmadik hetében is szedtünk Sauvignont.

A Pinot noir szedését Göböljáráson kezdtük és utána tértünk át a váli területekre. A szedés szeptember második és negyedik hete között zajlott.

A Királyleánykát korábbi tapasztalatok alapján elhalasztottuk a szüret második felére és szeptember 20-a körül szedtük.

A Chardonnay volt a legszebb minőségű alapanyag 2018-ban, egyértelműen nagy évjárat a Chardonnaynak, a szüretet szeptember második felében szerveztük több ütemben.

A saját szüreti kutatás-fejlesztés, kísérletek témakörben idén a Pinot noir áztatás-, erjesztéstechnológia spektrumának bővítésével, különös tekintettel a színanyagtartalom, színstabilizálás, komplex aromakarakter kialakításával foglalkoztunk.

Elérkezett a szezon vége éttermünkben

2018. október 05.

Kedves Vendégeink!

Cinnamon éttermünk az idei szezonra bezárja kapuit a nagyközönség előtt, hogy tavasszal megújúlva és megszépülve várhassuk vissza Önöket!

Kisebb csoportos borkóstolókra lovagtermünkben van lehetőség, további információért kérjük írjanak az info@hvp.hu email címre vagy hívják a +36-20-997-1289-es telefonszámot.

Reméljük, hogy minél előbb újra találkozunk!

Programok és nyitvatartás augusztus első felében

2018. július 30.

Kedves Vendégeink!

A következő két hétben az alábbi programokkal készülünk Önöknek az Amfiteátrumban:

Augusztus 3. - György Ádám zongoraest

Augusztus 10. - Lou Bega koncert

Augusztus 4., 5. és 11-én zárt körű rendezvények miatt Cinnamon éttermünk nem lesz nyitva, legközelebb augusztus 12-én(vasárnap) várjuk Önöket sok szeretettel és finom falatokkal. Foglalás ajánlott.

Közép-Európa legszebb Pinot Noir-ja a mi Rosénk!

2018. július 04.

Nemrég került megrendezésre a nemzetközi VinAgora borverseny, ahol minden évben megválasztják a különböző fajták legszebb képviselőit.

Idén hatalmas megtiszteltetés ért bennünket és Pinot Noir Rosénkat választották a legszebb fajtabornak. Köszönjük szépen az elismerést! Folytatjuk a munkát, hogy a fajta legszebb arcát mutathassa nálunk és ezzel öregbítse csodálatos kis borvidékünk hírnevét.

A termék elérhető a webshopban: http://hvp.hu/webshop/

Készülünk az új szezonra

2017. november 24.

Számos újdonsággal készülünk a jövő évre és kivételesen nem csak a borral kapcsolatban. A részletekkel hamarosan jelentkezünk, addig is olvassák el a HVG cikkét!

"Közös céget alapított az etyeki Haraszthy Pincészet Edvin Marton hegedűművésszel. Az Edvin Marton Etyeki Fesztivál Non-profit Kft. 3 millió forintos jegyzett tőkéjét fele-fele arányban összeadó tulajdonosok nyári show-műsor-sorozatot terveznek. A pincészet mögött már felépítettek egy amfiteátrumot, amely 2018. június közepétől augusztus végéig összesen tíz alkalommal fogadja majd a szórakozni vágyókat.

Két alkalommal a kft. névadó társtulajdonosa is fellép, aki nemcsak a szereplésre, hanem a műsorok szervezésére is vállalkozott. „Sikerült már egy neves londoni balettegyüttest és egy berlini cirkuszi produkciót is szerződtetni” – ad ízelítőt Coelho Ingeborg ügyvezető."

Találjuk meg egymást!

Etyek

H-2091 Etyek, Öreghegy 3108. hrsz.

GPS Koordináták: É: 47.43826 – K: 18.74042

Budapest

H-1036 Budapest, Perc u. 8.