Boraink

Haraszthy Borcsalád

~

Az alap – Haraszthy – borcsalád 2 tagja a Sir Irsai és a Rosé minden esetben reduktív technológiával készül. Könnyed, de jól strukturált borok. Közös jellemzőjük a primer aroma gazdagság és lendületesség. A Chardonnay, Öreghegy és Pinot Noir boraink tölgyfa hordós érlelést kapnak. Testesebb, komplexebb borok. Jellemzően 1,5-2 éves korukban kerülnek a fogyasztók elé. A Sauvignon Blanc egy átmenetet képez a két kategória között.

Sir Irsai 2019

Sir Irsai 2019

Sommelier

~

Illatában az Irsai Olivér fajtára jellemző muskotályos, licsis és bodzás jegyek dominálnak. Ízében friss-lendületes savak, üde, citrusos aromák meghatározóak. A könnyed testhez gyümölcsös lecsengés párosul.

Chef

~

Ideális aperitif, de remek kísérője avokádós vagy friss salátáknak, könnyű ételeknek.

Pinot Noir Rosé 2020

Pinot Noir Rosé 2020

Sommelier

~

Rosé borunkat minden évben teljes egészében Pinot Noirból készítjük. Ennek megfelelően a stílusra oly jellemző epres és málnás jegyek mellett illatában áfonyával találkozhatunk, míg kóstolva a gyümölcsös összképet vibráló savszerkezet kíséri.

Chef

~

Kiváló párosítás felvágottakkal, szalámikkal. A rosé remekül kiemeli a sós és umami ízeket.

Sauvignon Blanc 2019

Sauvignon Blanc 2019

Sommelier

~

Borunk az újvilági Sauvignon Blanc jegyeit hordozza magán. Illatában citromhéj, lime, csalán, bodza és vágott fű. A korty élénkségét a feszes savak és az illatra rímelő aromavilág alkotja. Koncentrált, lendületes bor kifinomult textúrával, lecsengése gyümölcshangsúlyos. Kerti grillezések nagyszerű kísérője!

Chef

~

Rukkola alapú salátákhoz, tenger gyümölcseihez ajánljuk, de készíthet hozzá roston sült csirkemellet is zöldfűszerekkel.

Chardonnay 2018

Chardonnay 2018

Sommelier

~

Intenzív illatú, elsősorban vaníliás és kókuszos jegyekkel csábító bor. Krémes, vajas jegyek uralják a kortyot. Diszkrét savszerkezet és aszalt gyümölcsös aromák teszik élvezetessé fogyasztását. Utóíze hosszan megmarad szánkban. A fahordós érlelésnek köszönhetően hosszan eltartható bor.

Chef

~

Kóstolja meg sertésszűzzel zöldborsmártásban. Akár sertés ételekhez, akár sült halakhoz kínálja, érdemes figyelni a pörkölési aromákra és trópusi ízjegyekre.

Öreghegy 2016

Öreghegy 2016

Sommelier

~

Borunkat az Öreghegy lankáin termesztett Chardonnay, Szürkebarát, Királyleányka és Zenit szőlőinkből készítettük. Minden évben ezzel a területtel zárjuk a szüretet, ezért az aromavilág szárított barackra, mazsolára és nektáros jegyekre épül. Nagy testű, krémes szerkezetű bor intenzív utóízzel.

Chef

~

Grillezett fehér húsú halakkal, szárnyas ételekkel ajánljuk fogyasztani.

Pinot Noir 2018

Pinot Noir 2018

Sommelier

~

Pinot Noir-ra jellemző élénk rubinszínű bor. Illata elsősorban fűszeres, üde gyümölcsös jegyek mellett. Kóstolva a meggy és málna mellett cseresznye, édes fűszerek és a fahordós érlelés adta teltebb aromák fedezhetőek fel. Igazi burgundi.

Chef

~

Kóstolja meg húsos pite, hideg pástétomok, kacsa és bárány ételek kísérőjeként.

Fantástico Borcsalád

~

Fantástico borcsaládunk borai csak a kiemelkedő évjáratban készülnek válogatott alapanyagból. Általában 3 éves korukra válnak fogyasztásra éretté.

Fantástico Chardonnay 2011

Fantástico Chardonnay 2011

Sommelier

~

Tömör, szépen kiegyensúlyozott bor, aranyló színnel, vastag testtel. Ízben a túlérett szőlő aromái keverednek a Chardonnay dinnyés-banános jegyeivel, kellemes fás árnyalattal kísérve. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-14 C°

Chef

~

Ajánljuk ízletes sertés-szűz mellé csakúgy, mint fácán ételek kísérőjeként. Kiválóan illik ezen felül még tengeri rákhoz, tintahalhoz és minden fehér tengeri halhoz.

Fantástico Malbec 2015

Fantástico Malbec 2015

Sommelier

~

Argentína lelke jelenik meg ebben a borban. A bor eredetiségével és vitalitásával hívja fel magára a figyelmet. A Malbec a Cabernet Sauvignon és a Merlot fajták legszebb tulajdonságait hordozza magában. Intenzív, mély ibolyaszín jellemzi. Izében a komoly,édes tanninok mellett felfedezhető a vanília, a bors, a száraz füge, a szilvalekvár és a fekete ribizli. Először egy erős fűszerességet majd csokoládés lecsengést figyelhetünk meg.

Chef

~

Fogyasztása minimun 30 perc dekantálást köventően, 18 – 20 C° -os fogyasztási hőmérsékleten javasolt. Kiválóan házasítható fűszeres vadételekhez vagy nehezebb steakekhez. De boldogan fogyasztható hidegebb napokon a kandalló mellet, konyvet olvasgatva.

Tantara & Palo Alto

~

A Haraszthy Pincészet két testvérpincészettel is rendelkezik az amerikai kontinensen. Az egyik a kiemelkedő minőségű Pinot Noir-jairól elhíresült Tantara pincészet Észak-Amerikában, Kaliforniában. A másik a dél-amerikai Malbec-termő argentín Palo Alto. Ez a hármasság írja le a legjobban a tulajdonos személyiségét. A tulajdonos nagy szerelme a bor, amikor Magyarországon járt 25 évvel ezelőtt, felismerte hazánk rendkívüli boros adottságait és azonnal ideköltözött, hogy pincészetet alapítson. Azóta ide köti felesége és 6 gyermekük is. Persze az argentin és kaliforniai borászattól sem tudott megválni, így látogatóink mindhárom pincészet borait élvezhetik Etyeken.

Tantara Ingeborg Syrah 2015

Tantara Ingeborg Syrah 2015

Sommelier

~

Santa Ynez Valley keleti részén található Ingeborg dűlőből származó bor. Komplex aroma, ízében komoly tannin érett gyümölccsel , medvecukorral és dohánnyal.

Chef

~

Fűszeresen elkészített vörös húsokat ajánlunk mellé, például: Osso bucco polentával.

Tantara Mateo Cabernet Franc 2016

Tantara Mateo Cabernet Franc 2016

Sommelier

~

Kóstolva feketeribizli és érett szilva, valamint fűszeres jegyek. Lendületes, koncentrált bor, mely kitűnő párost alkot vörös húsokkal.

Chef

~

Elsősorban marhából és bárányból készült ételekhez ajánljuk.

Tantara Santa Lucia Pinot Noir 2013

Tantara Santa Lucia Pinot Noir 2013

Sommelier

~

Ízben érett áfonya és szeder, kiváló savak, tartalmas és jól strukturált pinot noir.

Chef

~

Báránygerinc, vagy vaddisznó ételek mellé párosítva különleges gasztronómiai élményben lehet részünk.

Tantara – Santa Barbara, California

~

A Tantara pincészet 1997 óta elkötelezetten készíti a legkiválóbb Pinot Noirokat, Chardonnay-kat és Syrah-kat. A Santa Maria Völgyben (Santa Barbara megye) található pincészet dűlői nem kisebb nevű területeken találhatóak, mint a Dierberg, Solomon Hills, Sanford & Benedict, Rio Vista, Bien Nacido Talley Rincon, La Colline (Laetitia), Linday’s, Silacci, Pisoni, Garys’, Tondre és Brosseau. A minőség melletti elkötelezettség és a szigorú nyersanyag szelektálás következtében a pincészet termelési mennyisége igen alacsony.

Tantarawines.com

tantara-grape
stacked-oak-barrels
logo-tantara
pinot-noir-grapes
racking-barrels-at-tantara

Palo Alto – Mendoza, Argentina

~

Mendoza és a szőlőtermesztés iránti szenvedélyünkből született meg a családi üzemeltetésű Palo Alto pincészet. A mindössze néhány borfajtát előállító borászatunk igen nagy hangsúlyt fektet a minőségre és az argentín ízvilág kifejezésére.

Csak felső kategóriás borokat készítünk, melyekben a terroir jut fő szerephez.Természeti adottságaink úgy, mint a magas tengerszint feletti területek és igen jó minőségű alluviális talajaink predesztinálják borászatunkat céljaink elérésére.

Bodegapaloalto.com

pinot-noir-grapes

Találjuk meg egymást!

Etyek

H-2091 Etyek, Öreghegy 3108. hrsz.

GPS Koordináták: É: 47.43826 – K: 18.74042

Budapest

H-1036 Budapest, Perc u. 8.