Haraszthy Borcsalád

Az alap – Haraszthy – borcsalád 2 tagja a Sir Irsai és a Rosé minden esetben reduktív technológiával készül. Könnyed, de jól strukturált borok. Közös jellemzőjük a primer aroma gazdagság és lendületesség. A Chardonnay, Öreghegy és Pinot Noir boraink tölgyfa hordós érlelést kapnak. Testesebb, komplexebb borok. Jellemzően 1,5-2 éves korukban kerülnek a fogyasztók elé. A Sauvignon Blanc egy átmenetet képez a két kategória között.

Sir Irsai 2020

Sir Irsai 2020

Sommelier

~

Illatában az Irsai Olivér fajtára jellemző muskotályos, licsis és bodzás jegyek dominálnak. Ízében friss-lendületes savak, üde, citrusos aromák meghatározóak. A könnyed testhez gyümölcsös lecsengés párosul.

Chef

~

Ideális aperitif, de remek kísérője avokádós vagy friss salátáknak, könnyű ételeknek.

Pinot Noir Rosé 2020

Pinot Noir Rosé 2020

Sommelier

~

Rosé borunkat minden évben teljes egészében Pinot Noirból készítjük. Ennek megfelelően a stílusra oly jellemző epres és málnás jegyek mellett illatában áfonyával találkozhatunk, míg kóstolva a gyümölcsös összképet vibráló savszerkezet kíséri.

Chef

~

Kiváló párosítás felvágottakkal, szalámikkal. A rosé remekül kiemeli a sós és umami ízeket.

Sauvignon Blanc 2020

Sauvignon Blanc 2020

Sommelier

~

Borunk az újvilági Sauvignon Blanc jegyeit hordozza magán. Nagyon élénk trópusi gyümölcsös illat, melyből kiemelkedik a maracuja. Ízben fehérhúsú őszibarackkal bővül a megidézett gyümölcsök sora, enyhe vegetális aromákkal kísérve. Koncentrált, lendületes bor kifinomult textúrával, lecsengése gyümölcshangsúlyos. Az Etyeki borvidékre jellemző karakteres savak jól illeszkednek a bor újvilági stílusához.

Chef

~

Rukkola alapú salátákhoz, tenger gyümölcseihez ajánljuk, de készíthet hozzá roston sült csirkemellet is zöldfűszerekkel.

Chardonnay 2018

Chardonnay 2018

Sommelier

~

Intenzív illatú, elsősorban vaníliás és kókuszos jegyekkel csábító bor. Krémes, vajas jegyek uralják a kortyot. Diszkrét savszerkezet és aszalt gyümölcsös aromák teszik élvezetessé fogyasztását. Utóíze hosszan megmarad szánkban. A fahordós érlelésnek köszönhetően hosszan eltartható bor.

Chef

~

Kóstolja meg sertésszűzzel zöldborsmártásban. Akár sertés ételekhez, akár sült halakhoz kínálja, érdemes figyelni a pörkölési aromákra és trópusi ízjegyekre.

Öreghegy 2016

Öreghegy 2016

Sommelier

~

Borunkat az Öreghegy lankáin termesztett Chardonnay, Szürkebarát, Királyleányka és Zenit szőlőinkből készítettük. Minden évben ezzel a területtel zárjuk a szüretet, ezért az aromavilág szárított barackra, mazsolára és nektáros jegyekre épül. Nagy testű, krémes szerkezetű bor intenzív utóízzel.

Chef

~

Grillezett fehér húsú halakkal, szárnyas ételekkel ajánljuk fogyasztani.

Pinot Noir 2018

Pinot Noir 2018

Sommelier

~

Pinot Noir-ra jellemző élénk rubinszínű bor. Illata elsősorban fűszeres, üde gyümölcsös jegyek mellett. Kóstolva a meggy és málna mellett cseresznye, édes fűszerek és a fahordós érlelés adta teltebb aromák fedezhetőek fel. Igazi burgundi.

Chef

~

Kóstolja meg húsos pite, hideg pástétomok, kacsa és bárány ételek kísérőjeként.

Találjuk meg egymást!

Etyek

H-2091 Etyek, Öreghegy 3108. hrsz.

GPS Koordináták: É: 47.43826 – K: 18.74042

Budapest

H-1036 Budapest, Perc u. 8.