fbpx

Tantara & Palo Alto

Tantara & Palo Alto

~

A Haraszthy Pincészet két testvérpincészettel is rendelkezik az amerikai kontinensen. Az egyik a kiemelkedő minőségű Pinot Noir-jairól elhíresült Tantara pincészet Észak-Amerikában, Kaliforniában. A másik a dél-amerikai Malbec-termő argentín Palo Alto. Ez a hármasság írja le a legjobban a tulajdonos személyiségét. A tulajdonos nagy szerelme a bor, amikor Magyarországon járt 25 évvel ezelőtt, felismerte hazánk rendkívüli boros adottságait és azonnal ideköltözött, hogy pincészetet alapítson. Azóta ide köti felesége és 6 gyermekük is. Persze az argentin és kaliforniai borászattól sem tudott megválni, így látogatóink mindhárom pincészet borait élvezhetik Etyeken.

Tantara Ingeborg Syrah 2015

Tantara Ingeborg Syrah 2015

Sommelier

~

Santa Ynez Valley keleti részén található Ingeborg dűlőből származó bor. Komplex aroma, ízében komoly tannin érett gyümölccsel , medvecukorral és dohánnyal.

Chef

~

Fűszeresen elkészített vörös húsokat ajánlunk mellé, például: Osso bucco polentával.

Tantara Mateo Cabernet Franc 2016

Tantara Mateo Cabernet Franc 2016

Sommelier

~

Kóstolva feketeribizli és érett szilva, valamint fűszeres jegyek. Lendületes, koncentrált bor, mely kitűnő párost alkot vörös húsokkal.

Chef

~

Elsősorban marhából és bárányból készült ételekhez ajánljuk.

Tantara Santa Lucia Pinot Noir 2013

Tantara Santa Lucia Pinot Noir 2013

Sommelier

~

Ízben érett áfonya és szeder, kiváló savak, tartalmas és jól strukturált pinot noir.

Chef

~

Báránygerinc, vagy vaddisznó ételek mellé párosítva különleges gasztronómiai élményben lehet részünk.

Tantara – Santa Barbara, California

~

A Tantara pincészet 1997 óta elkötelezetten készíti a legkiválóbb Pinot Noirokat, Chardonnay-kat és Syrah-kat. A Santa Maria Völgyben (Santa Barbara megye) található pincészet dűlői nem kisebb nevű területeken találhatóak, mint a Dierberg, Solomon Hills, Sanford & Benedict, Rio Vista, Bien Nacido Talley Rincon, La Colline (Laetitia), Linday’s, Silacci, Pisoni, Garys’, Tondre és Brosseau. A minőség melletti elkötelezettség és a szigorú nyersanyag szelektálás következtében a pincészet termelési mennyisége igen alacsony.

Tantarawines.com

tantara-grape
stacked-oak-barrels
logo-tantara
pinot-noir-grapes
racking-barrels-at-tantara

Palo Alto – Mendoza, Argentina

~

Mendoza és a szőlőtermesztés iránti szenvedélyünkből született meg a családi üzemeltetésű Palo Alto pincészet. A mindössze néhány borfajtát előállító borászatunk igen nagy hangsúlyt fektet a minőségre és az argentín ízvilág kifejezésére.

Csak felső kategóriás borokat készítünk, melyekben a terroir jut fő szerephez.Természeti adottságaink úgy, mint a magas tengerszint feletti területek és igen jó minőségű alluviális talajaink predesztinálják borászatunkat céljaink elérésére.

Bodegapaloalto.com

pinot-noir-grapes

Találjuk meg egymást!

Etyek

H-2091 Etyek, Öreghegy 3108. hrsz.

GPS Koordináták: É: 47.43826 – K: 18.74042

Budapest

H-1036 Budapest, Perc u. 8.