Hírek

#MARADJOTTHON ÉS RENDELD HÁZHOZ KEDVENC HARASZTHY BORAIDAT!

2020. március 18.

Webshopunkból minimum 12 palack rendelése esetén Budapesten belül az alábbi kerületekbe ingyenesen kiszállítunk:

I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII., IX., XI., XII., XIII., XIV., XV.

illetve:

Budakalász
Pilisborosjenő
Üröm
Solymár
Budakeszi

További információ: info@hvp.hu

TELTHÁZAS NAPOK A 2020-AS SZEZONRA!

2020. január 30.

Szeretnénk tájékoztatni kedves vendégeinket, hogy az idei, 2020-as szezonra az alábbi napokra már nem tudunk foglalásokat fogadni éttermünkbe:

Április 18
Május 23
Június 6,13,20
Július 4,11,18,25
Augusztus 1,8,14,15
Szeptember 5,12,19,26
Október 3

A listát folyamatosan frissítjuk.
Matador étterem várható nyitása: 2020. március 15.

A többi napokon

DECEMBERTŐL VÁLTOZIK MATADOR ÉTTERMÜNK NYITVA TARTÁSA

2019. november 24.

TÁJÉKOZTATJUK KEDVES VENDÉGEINKET, HOGY DECEMBER 1-TŐL MATADOR ÉTTERMÜNK KIZÁRÓLAG ZÁRTKÖRŰ RENDEZVÉNYEK ESETÉN TART NYITVA!

A Matador étterem egyedülálló adottságainak köszönhetően exkluzív helyszín a karácsonyi vagy év végi események számára egyaránt!
Céges rendezvényekre ajánlatunkat az info@hvp.hu címen kérheted.

Várható nyitás: 2020. március 15.

Információ, ajánlatkérés:
info@hvp.hu
+36 20 997 1289

MATADOR ÉTTERMÜNK NYITVA TARTÁSA OKTÓBERTŐL MEGVÁLTOZOTT!

2019. október 10.

Kedves Vendégeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Matador éttermünk nyitva tartási ideje októbertől az alábbiak szerint módosul:

szombat - vasárnap: 12:00 - 20:00

Őszi nyitva tartási időnken is várjuk kedves vendégeinket!

Asztalfoglalás: www.hvp.hu/matadoretterem

Matador néven forradalmian megújult éttermünk

2019. május 24.

Az egykori Cinnamon étterem kívül-belül teljesen megújult, mostantól egész éves nyitva tartással Matador néven nyitja meg újra kapuit. Új névvel, fine diningos bisztróvonallal, de a megszokott steakhouse-ként hétvégi nyitva tartással várjuk vendégeinket. A korábbi, félig nyitott teraszos megoldás helyett vadonatúj étterem épült, amely építészetileg is egyedülálló. Látogatóink a nemzetközi konyha kiváló, friss alapanyagokból készülő izgalmas ízeit ismerhetik meg à la carte vagy egyedi borvacsora keretében.

A tulajdonos, az argentin származású, de Magyarországon és Kaliforniában is otthon levő Carlos Coelho örömmel definiálta újra az étterem koncepcióját is: “12 éve visszük ezt az éttermet már! Az elsődleges célunk nem az, hogy még szofisztikáltabb legyen a konyha, hanem az, hogy a vendégeink számára tökéletes, akár egész napos élményt kínáljunk a Haraszthy Pincészetben!”

 

Nemzetközi elismerést kaptak boraink!

2019. április 24.

Újabb siker érte borainkat! A Vinagora Nemzetközi Borversenyen 2017-es Pinot Noir borunk aranyérmet szerzett és a legjobb magyar fajtabor kategóriát is elnyerte, 2018-as Pinot Noir Rosé borunk pedig ezüstéremmel lett gazdagabb. Nagyon büszkék vagyunk Pázmányi Dániel főborászunkra és a teljes borász csapatunkra.

Szüreti jelentés 2018

2018. október 29.

Borászunk, Pázmányi Dániel összefoglalta az idei szürettel kapcsolatos fontos információkat. Fogadjátok szeretettel!

A 2018-as szüretet augusztus 2-án kezdtük az Irsai Olivér fajtával. A fajtát kizárólag az Etyek-Budai borvidéken a váli és etyeki területeinkről szüreteltük. A korai érés és a száraz, meleg idő miatt 6 nap alatt leszedtük a teljes mennyiséget.

Az évjáratra alapvetően a hosszú tenyészidő volt jellemző, a csapadékeloszlása viszonylag egyenletes volt és augusztusig nem voltak korábbi évekre jellemző hőhullámok. A hosszú mediterrán nyár és az augusztusi-szeptemberi csapadék éréskor hatalmasra hízlalta a fürtöket, ami nagy termésmennyiséget eredményezett. Augusztus végére az érés üteme lelassult és a középérésű fajták egészen szeptember második feléig szüretelhetőek maradtak.

A pezsgő alapborokat adó szőlőket (Pinot noir és Chardonnay) augusztus utolsó hetében lehetett szüretelni. Tanulva a 2017-es szüret rendkívül gyors érési tapasztalataiból, 2018-ban óvatosan és rendkívül flexibilesen kezeltük a szüreti időpontok kérdését. Több esetben fékezni kellett a szedési ütemen és tovább kint hagyni a szőlőt, hogy beérhessen.

Augusztus végén szedtük a Szürkebarátot és a Pinot noir rosé alapanyagát. A rosé alapanyag szedésénél tartottunk egy egyhetes szünetet. Érdemes volt termés-korlátozni, válogatni és várni egy hetet.

A Sauvignon blanc szedését is több ütemben szerveztük meg, a lassuló érés figyelembevételével, szeptember első, második és harmadik hetében is szedtünk Sauvignont.

A Pinot noir szedését Göböljáráson kezdtük és utána tértünk át a váli területekre. A szedés szeptember második és negyedik hete között zajlott.

A Királyleánykát korábbi tapasztalatok alapján elhalasztottuk a szüret második felére és szeptember 20-a körül szedtük.

A Chardonnay volt a legszebb minőségű alapanyag 2018-ban, egyértelműen nagy évjárat a Chardonnaynak, a szüretet szeptember második felében szerveztük több ütemben.

A saját szüreti kutatás-fejlesztés, kísérletek témakörben idén a Pinot noir áztatás-, erjesztéstechnológia spektrumának bővítésével, különös tekintettel a színanyagtartalom, színstabilizálás, komplex aromakarakter kialakításával foglalkoztunk.

Elérkezett a szezon vége éttermünkben

2018. október 05.

Kedves Vendégeink!

Cinnamon éttermünk az idei szezonra bezárja kapuit a nagyközönség előtt, hogy tavasszal megújúlva és megszépülve várhassuk vissza Önöket!

Kisebb csoportos borkóstolókra lovagtermünkben van lehetőség, további információért kérjük írjanak az info@hvp.hu email címre vagy hívják a +36-20-997-1289-es telefonszámot.

Reméljük, hogy minél előbb újra találkozunk!

Programok és nyitvatartás augusztus első felében

2018. július 30.

Kedves Vendégeink!

A következő két hétben az alábbi programokkal készülünk Önöknek az Amfiteátrumban:

Augusztus 3. - György Ádám zongoraest

Augusztus 10. - Lou Bega koncert

Augusztus 4., 5. és 11-én zárt körű rendezvények miatt Cinnamon éttermünk nem lesz nyitva, legközelebb augusztus 12-én(vasárnap) várjuk Önöket sok szeretettel és finom falatokkal. Foglalás ajánlott.

Közép-Európa legszebb Pinot Noir-ja a mi Rosénk!

2018. július 04.

Nemrég került megrendezésre a nemzetközi VinAgora borverseny, ahol minden évben megválasztják a különböző fajták legszebb képviselőit.

Idén hatalmas megtiszteltetés ért bennünket és Pinot Noir Rosénkat választották a legszebb fajtabornak. Köszönjük szépen az elismerést! Folytatjuk a munkát, hogy a fajta legszebb arcát mutathassa nálunk és ezzel öregbítse csodálatos kis borvidékünk hírnevét.

A termék elérhető a webshopban: https://hvp.hu/webshop/

Találjuk meg egymást!

Etyek

H-2091 Etyek, Öreghegy 3108. hrsz.

GPS Koordináták: É: 47.43826 – K: 18.74042

Budapest

H-1036 Budapest, Perc u. 8.