Területeink

Etyek · Vál

A Haraszthy Pincészetnél azon szerencsések közé tartozunk, akik Magyarország egyik legkedvezőbb fekvésű borrégiójában, az Etyek-Budai borvidéken gondozzuk területeinket. 143 hektárral rendelkezünk, célunk ezen területek folyamatos fejlesztése. Küldetésünk, hogy a nagyobb mennyiségek termelése ellenére is megtartsuk a Haraszthy által képviselt magas minőséget.

Etyek

~

A területet nagyban befolyásolja az Öreghegy elhelyezkedése, amely lankáin keresztülfúj a szél, ez lehűti a tőkét és megelőzi, hogy a szőlő túl gyorsan beérjen. Etyek környékén a franciaországi Champagne-hoz hasonló talaj és klíma adottságokkal rendelkező szőlőültetvényeknek köszönhetően kiváló minőségű bort tudunk készíteni. Ezek a területek övezik a Haraszthy Pincészetet. Ezen lankás, dombos területen az intenzív napsütés és hűvös szél találkozásának köszönhetően a szőlő páratlanul érik be, aminek köszönhetően boraink könnyen fogyaszthatóak, selymesek, de mégis komoly testtel és potenciállal rendelkeznek.

Terület adatok

Terület7 hektár
SzőlőfajtákChardonnay, Irsai Olivér, Pinot Noir, Királylányka, Szürkebarát

Vál

~

A váli szőlőültetvényeket joggal tartják számon Magyarország legjobb területei között. A dombokkal övezett terület profitál a lejtőkön leérkező szellőből és a völgy melegségéből, ami biztosítja a megfelelő érést. A teljes terület 135 hektár, mely 100-240 m tengerszint feletti magasságon, kiváló minőségű löszföldeken helyezkedik el. Az itt termelt szőlőből intenzív, ízletesen gyümölcsös és szép cukor-sav egyensúllyal rendelkező borok készülnek.

Terület adatok

Terület135 hektár
SzőlőfajtákChardonnay, Irsai Olivér, Királylányka, Sauvignon Blanc, Pinot Noir

Találjuk meg egymást!

Etyek

H-2091 Etyek, Öreghegy 3108. hrsz.

GPS Koordináták: É: 47.43826 – K: 18.74042

Budapest

H-1036 Budapest, Perc u. 8.